Vintertur


 photo IMG_7970_zpshsmb8j5u.jpg

Vinterturen ble en suksess! Det er utrolig hvor mye utstyr som kreves for en uteovernatting i skikkelig kulde. Det hadde ikke vært mange kiloene ekstra baggasje om vi skulle vært ute i 3 uker…! Vi gikk inn til Øyvannet på Vestskauen i Sande – en kort bit i gå i mye motbakker.

 photo IMG_7758_zps5xisiznj.jpg

Vi hadde bestemt oss på forhånd at vi skulle ta alt i “Amira-tempo”. Amira begynner å bli veldig dårlig, men vi vet at hun liker å være med på det som skjer! Vi var fremme i god nok tid til å grave ut leirplassen og finne masse fin ved før stjernenatten dekket himmelen. Det var beinkaldt og vi tok på hundene gode dekken og stappet dem ned i soveposene deres som hadde ulltepper oppi, men det tok allikevel tid før de sluttet å skjelve! Amira sliter med å regulere temperaturen normalt og jeg hadde planlagt å ha henne mye tett på kroppen min, men selvfølgelig måtte hun få skikkelig diare (i kombinasjon med lang pels er det no dritt…)! Da ble det Kiter i posen min, slik at Amira fikk dobbelt opp med soveposer og alt annet varmt. Vi gnidde og holdt rundt Amira til hun fikk varmen og begynte å snorke fornøyd :) I de nye Racing dekkenene fra Canelana er det lommer til å legge inn små varmeposer, og det kom godt med for en snart 12 år gammel border collie!

 photo IMG_7762_zpsvmsf9sog.jpg

 photo IMG_7790_zpscemqhjzf.jpg

 photo IMG_7763_zpsonfcpzxe.jpg

Det som er så deilig med å sove ute er at man har så god tid når leiren først er rigget opp. Det er bare å sitte der og kikke inn i bålet og prate eller være stille noen timer. Det var klart måneskinn, helt vindstille og kaldt og med gode klær som vi hadde kunne vi bare slappe av og nye det! Isbjørnlua jeg brukte for første gang er jeg helt forelsket i allerede. Jeg ser ikke særlig smart ut med den synes jeg, men den sitter perfekt på hodet og varmer fra panna til godt ned i nakken – et must på natta om vinteren.

 photo IMG_7940_zpsfg03fxwy.jpg

 photo IMG_7772_zpsun5cuceh.jpg

 photo IMG_7808_zpsd3tnklgw.jpg

Etter mange timer relativt god søvn våknet vi opp til kanonvær! Helt blå himmel og sol som malte skogen lilla. Da var det bare å legge noen pinner i bålet igjen og blåse på glørne, så kunne snø smeltes og kokes i svartkjelen. Etterhvert som sola stod høyere begynte den å varme for første gang denne vinteres. De snøtunge trærne knaket og snøen fosset ned fra dem en etter en. Etter 4-5 timer frokost ryddet vi campen og suste hjemover igjen med verdens mest fornøyde hunder.

 photo IMG_7868_zpsen4akmx5.jpg

 photo IMG_7802_zpsvzkafdev.jpg

 photo IMG_7806_zps3uiqseip.jpg

Angående utstyr til hundene så hadde vi med litt forskjellig for å se hva som var best.

Dekken: Racing dekkenene var helt rå. Hundene har full bevegelsesfrihet og de er perfekt å ha på under aktivitet. De er ikke like varme som thermo-dekkenet fra samme produsent, så når det er 20 kuldegrader trenger nok hundene våre det i tillegg, siden hundene våre normalt sover inne med varmekabler og dermed ikke har isolerende pels i særlig stor grad. På turer i litt mer normale vintertemperaturer skal vi nok bare ta med racing-rekkenet, fordi det veier så lite, har ull-lag i midten og har mulighet til å legge inn ekstra varmeposer. Vi hadde også med fleecedress og back on track. Stoffet i back on track ble iskaldt, stivt og ble helt frossent i løpet av natta, så det fungerte dårlig til uteovernatting.

Hunde-soveposer: Vi hadde med jervenhi (dobbel sovepose med isolasjon i bunnen, et varmelag og et vindlag) og Jægerens varmepose til hund (mer “vanlig soveposestoff”). Jervenhiet tar en del plass og hundene ligger lett på utsiden av isolasjonsmatta i bunnen. De kunne vært halvparten så store! Jægerens varmepose tar minimalt med plass og er veldig lett, men man bør ha det oppå et liggeunderlag for at snøen ikke skal smelte under hunden. Ull oppi posene er smart uansett sovepose-merke, bare fordi det holder på varmen selv om det blir vått.

Jeg anbefaler på det sterkeste å ta en tur innm http://www.canelana.no/ og se på utstyret jeg har blitt helt forelsket i på denne turen: dekken, luer, votter, ulljakker, ulltepper  og mye mer!

 photo IMG_7859_zpsfdehyj3n.jpg

 photo IMG_7892_zpsf4op0vhr.jpg

 photo IMG_7894_zpshle7zjej.jpg

 photo IMG_7767_zpsucwqybnf.jpg

 

 photo IMG_7957_zps60w4stuc.jpg

Comments & Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>