Trening i Trøndelag


Jeg er for tiden i Trøndelag, med kun en et par dags svipptur til Østlandet for å holde noen kurs midt i uka. I helgen holdt jeg siste kurshelg av totalt 6 kursdager i for retriverklubben i Levanger området, derfor har jeg denne gangen kjørt oppover slik at jeg gjør som jeg vil litt uavhengig av Jørgen. På fredag traff jeg Cathrine med Lerke for en treningsøkt ved NTNU. Dette var midt under solformørkelsen og alle hundene var faktisk litt rare. Det var først dagen etter jeg hørte og leste om at masse dyr hadde reagert på formørkelsen…

Vi startet med fellesøvelser. Kiter flyttet labber OG veltet over i dekken OG reiste opp hodet, så her er vi laaangt unna mål. Et skikkelig tilbakefall. Jeg må huske å ta med VOH kjøttboller neste trening som jeg kan legge oppå labbene hans i sitten. Det virker ikke med små godbiter. Cathrine og Lerke lekte masse med ball rett ved siden av, så jeg får ta med meg at jeg er glad han takler den forstyrrelsen godt :)

Fremadsendingene var raske med nydelig stopp. I ruta har hatt begynt å trekke opp mot ytterste hjørne. Det har han gjort som et mønster mange treninger nå, så da må jeg ta opp igjen posisjon i ruta. Jeg må også fikse innkalling fra ruta der jeg går på tvers. Han har fine innkallinger om han kommer inn rett bak meg, men ikke fra siden. Jeg skal påvirke meg belønning i hånden og starte med korte avstander, så skal vi nok fikse den ganske kjapt.

På vanlige innkallinger skal jeg ta en periode med mest rene innkallinger for å få enda høyere fart. Momentene er superfine. Vi trente også fri ved fot. Dette går stort sett fint, men han kommer ut av posisjon i vendinger som skjer i spring mars. Denne har vi slitt med lenge, og vi har enda en del igjen. Avstanden var perfekt idag også. Deilig å ha en ting i boks!

Lerke har kommet veldig langt siden sist jeg trente med dem. Cathrine er kanonflink på å få skikkelige grunnferdigheter og å være nøye på detaljer. Det er inspirerende!

Etter trening av egne hunder tok jeg en treningsøkt med Jørgens hunder. Alma fikk trene stå under marsj, mens Gass fikk trene sideforflytninger og fri ved fot. Det er så gøy å trene andres hunder!

 

Takk for fin trening Cathrine! Bildene er tatt av Cathrine :)

Comments & Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>