Articles

 

Her vil jeg legge ut noen artikler/intervjuer og noen treningstips eller “retningslinjer” jeg holder meg til når jeg trener hund. Flere underkategorier kommer senere. Kommentarer og tilbakemeldiger må gjerne postes nederst på siden :)

Kan hunder lukte at mennesker er stresset?

Å lykkes på konkurranse

Knus konkurransenervene

Atferdsproblemer – hund eller eiers feil?

Lederskapsdebatten

Valpetrening

Marens “retningslinjer” til en motivert, fokusert og stabil lydighetshund!

-       Ha belønninger med STOR verdi! Det holder ikke alltid å kaste en ball – lek sammen med hunden og vis at lek er det beste av alt i hele verden!

-       Hunden skal først tenke, så løpe

-       Få hunden til å forstå ditt kroppsspråk – god kommunikasjon gjelder begge veier  og er viktig for et godt samarbeid

-       Del alt opp i momenter som du kan sette sammen senere. Men ikke glem å gå tilbake til momenttrening! Øv på de momentene som er svakest, så vil hele øvelsen bli fin uten at du trenger å trene hele øvelser.

-       Tren kjeder slik at hunden kan utføre flere øvelser/kombinasjoner av momenter, og sørg for at belønningen kommer på et tidspunkt hunden ikke forventer det. Dette gir flyt gjennom lydighetsprogrammet og man slipper at hunden blir ”skuffet” for å ikke få belønning på et tidspunkt hunden forventet å få belønning (for eksempel mellom øvelsene)

-       Overtren! Både for å gjøre ting vanskeligere på trening enn i konkurranse, og for å gi hunden utfordringer så den ikke slutter å tenke og heller går på ”autopilot” og kjeder seg

-       Riv deg løs fra lydighetsøvelsene og lek med alle momentene – de kan kombineres! Dette kan øke hundens konsentrasjon og motivasjon fordi den aldri vet hva som er neste utfordring. Det er ingen ting i veien for å sende til apport, kommandere dekk på vei inn for så å sende hunden til ruta for en avstandskommandering eller noen triks. Alt dette er mulig om hunden kan kommandoene og kan lese ditt kroppsspråk ift dirigering.

-       Fokuser på riktig posisjon på fri ved fot – heller et par centimeter for langt bak enn for langt frem, for når hunden blir mer selvsikker og motivert vil hunden få mer fremdrift

-       Tenk strategisk ift plassering av belønning – forventingen til belønning vil påvirke hundens posisjon og fokus i en lydighetsøvelse

-       Tren i alle situasjoner og emosjoner. Hunden skal fungere enten du er nervøs, trøtt eller hyper, og den skal fungere selv om det regner, er glatt eller kaldt. Da er det opp til oss å lære hunden at det er moro  å trene når du for eksempel er sint og det regner horisontalt. Good luck with that one ;)

Photobucket