Samlepost!


Jeg har det svært hektisk med eksamenslesing, ulike feiringer, konkurranser og kurs, så det har blitt lite tid til vanlig blogging desverre.

Først og fremst: Norge har fått en ny verdensmester. Eller, det er egentlig ikke helt korrekt, fordi Kjellaug Selsaas har vunnet både VM og EM (et år var det EM istedenfor VM) med sin forrige hund, Loppa. Nå har hun altså vunnet ved med sin nye hund, Flis (som forøvrig er barnebarn av Loppa). Hun vant også lørdagens kvalifisering til finalen :D Kjellaug er og blir verdens beste lydighetsutøver, for det er ingen i verden utenom Kjellaug som har vunnet mer enn ett VM/EM. Dessuten er hun kanskje verdens beste menneske i seg selv, så dette var bare fantastisk morro! Dessuten tok det norske laget gull i lagkonkurransen. De tre beste resultatene fra hver nasjon i kvalifiseringsrundene er tellende, så her var det Kjellaug, Grete og Hege som dro inn gullet, med resten av laget i ryggen.  Gratulerer så mye!

For min egen del har jeg fått min første godkjente gjeterhund! Kiter ble godkjent i går, med 69 poeng. Dommeren sa at jeg tapte 10-20 poeng bare fordi jeg ikke holdt linjene. Jeg glemte at jeg skulle holde linjene, jeg! Så det kan jeg ihvertfall forbedre til neste gang. Jeg ble fryktelig nervøs, og da får jeg tunnellsyn (akkurat som om jeg kikker inn i et rør – det er umulig å få oversikt!) og mister all evne til planlegging. Derfor surret jeg en del før jeg klarte å ta meg sammen og gjøre som jeg pleier. Kiter gjorde mye naturlig bra, men har hadde glemt mine kommandoer for vide småflanker, så det var jeg litt skuffet over. Han ble godkjent, og det er jo det viktigste i første omgang, men jeg må skjerpe meg, så jeg kan vise hva han er god for. Han burde ikke ha noe problem med å gå til over 90 poeng i klasse 1 nå.

Foto: Karianne Buer

Foto: Karianne Buer

 

 

Comments & Responses

One Response so far.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>