Runderingstrening


På lørdag traff jeg en liten gjeng fra hundeklubben som ville trene rundering. Vi var 4 stykker (perfekt gruppestørrelse) med en hund hver, så det ble tid til to gode økter på hver uten at vi måtte bruke hele dagen.

Hovedfokuset jeg har med Kiter er å få en melding som sitter 100*% Når den sitter i ulike situasjoner og sinnstemninger vet jeg at jeg har en hund som kan rundere i timesvis og som kommer til å melde ifra ved funn. Så å trene system eller lange søk trenger vi ikke – vi må få en superbra melding! Jeg vil at Kiter skal utføre alt uten noe hjelp eller hint fra meg eller figurant. Jeg vil også få Kiter til å forstå at å holde bittet i munnen i utgangsstilling hos meg er “billetten” til å få leke med figurant.

 photo IMG_3642_zpsegbhgx3u.jpg

Første økt kjørte jeg enkel meldingstrening med løsbitt med synlige figuranter på veien. Helt basic altså. Kiter løper ut, returnerer og jeg belønner på retur for å få litt mer motivasjon i å komme inn med bittet. Dette gjør jeg kun EN gang og kanskje ikke noe mer i år. Nå har han fått en bekreftelse på at det er riktig å komme med meldig til meg – heretter kan han komme med melding til meg og bli belønnet av figurant :) Uansett-  jeg kjørte 2-3 meldinger på veien og alle gikk superbra!

Økt to strakk jeg treningen masse. La ut en figurant på hver side, 50 meter ut og 30-50 meter inn i løypa. Første slag gikk opp en stupbratt bakke. Funn, super melding og belønning hos fig. Neste slag ble et nydelig tomslag. Jeg roste og sendte ut på nok et tomslag. På 4. slaget ble han borte for meg. Jeg klappet og ropte, men han hadde fig i nesa og kom ikke inn igjen før det hadde gått lang tid. Han hadde tilslutt funnet fig og tatt løsbittet, men sluppet det på vei inn (det så ikke jeg). Jeg visste ikke at han hadde vært hos fig heller, så jeg sendte ut på neste side. Det tok meg et par forsøk få opp den stupbratte bakken, men der søkte han en god stund, fant fig og kom inn med meldig. Dritsliten spurter han likevel ut på påvisningen. Hurra! Der avslutter jeg søket og kaller inn figuranten jeg ikke fikk meldingen på.

Dette er det meste Kiter har rundert noen gang og jeg fikk bare svar på at søket og motivasjonen fungerer veldig bra. Det er meldingen som må bli mer solid.
 photo IMG_3697_zpswwzgjk4l.jpg

Comments & Responses

One Response so far.

  1. Marie says:

    Så moro lesing! Jeg visste ikke at dere var begynt med redning, veldig morsomt :)

    Utrolig stilige bilder også. Kiter er skikkelig lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>