Redningstrening i fjellet


De siste ukene har jeg bodd i Trondheim sammen med Jørgen og hele hundeflokken. Jeg bruker dagene på å jobbe med masteroppgave, trening og hundetrening. Jeg trener i en fast treningsgruppe her oppe, bestående av Jørgen, Cathrine, Hanne og meg – den såkalte Trønderbataljonen. Jeg er mest gjestetrener der, sidne jeg bor på Østlandet, men har fått med meg 3-4 treninger allerede.

Masterprosjektet er et mareritt med statistikk programmer som gir feilmeldinger og et tidsskjema som sklir ut mer og mer for hvert minutt som går. Det kommer til å bli noen tøffe uker  fremover mot innlevering. Jeg passer likevel på å ta vare på meg selv ved å ta meg tid til trening og turer og hundetrening på kveldene og noen helger. Denne helgen tok jeg helt fri og ble med på setra til Jørgen der vi hadde en liten treningssamling for redningstrening.

Amira fikk kjørt et flott feltsøk og fikk masse turer. Kiter fikk trent spor som gikk på frossen mark i mørket (jeg gikk med hodelykt). Ca 500 meter med 8 gjenstander – han fant 7 av dem, ink slutten. Det var moro! Tidligere har jeg slitt med å lese ham i sporet, men nå gikk det veldig lett. Vi tapte sporet en gang (når vi skiftet underlag til frosset bløtmyr), men gikk et sporoppsøk i sikksakk og fant slutten. På søndagen fikk vi trent på melding i runderingen. Kiter har lett for å finne folk og her masse trøkk i påvisningen, men han har slitt lenge med å forlate figurant med meldingen (han setter seg i utgangstilling hos fig). Så i helgen endret vi litt strategi fra å bare vente ut for så å belønne hos fig, til at jeg faktisk belønnet innkomst med melding hos meg på midtlinja. Jeg skal ikke gjøre det så lenge – kun for å løse opp innkomst med melding. Jeg ønsker IKKE å belønne masse meldinger slik at jeg kan få feilmeldinger! Men inntil videre var det helt perfekt for Kiter. I belønningene hos meg hadde han fremdeles et øye i retningen av skjult figurant, slik at motivasjonen til fig er høyest hele veien.

Det ble også tid til en topptur i Svartfjell på lørdag – 3 timer i bratt terreng med storm på toppen av svartfjell. Herlig!

Vi sov en natt inne på hytta, og en natt i lavvoen, der vi sovnet tidlig til bål, oljelamper og P1s nattønske på radioen. Drømmehelg!

Gass (Lynn x Shep) – valpen til Jørgen

Jørgen og Gass

 

Jørgen og Alma på døgngammelt spor i frossen mark

Topptur til Svartfjell i vindstorm og solnedgang

 

Amira i fin form, 10,5 år gammel

Meg og Jørgen på toppen av Svartfjell

 

 

 

Comments & Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>