Overtrening


Er det en ting jeg har bestemt meg for å statse på med Kiter, så er det overtrening. For det første synes jeg det er kjempegøy, for det andre lærer hundene seg å tenke klart selv om det skulle oppstå uventede situajoner. Andre god grunner til å overtrene er fordi det virker motiverende, øker mestringsfølelse, fører til en mer oppmerksom hund og det øker konsentrasjonen.

Før Nordisk mesterskap 2010 var jeg veldig flink med overtrening. Senere har det gått litt i “glemmeboka”, så nå skriver jeg det her for å huske det! Jeg trente ihvertfall momenter på alle verdens merkeligste måter. Det kunne være rutesending mot hunder som ble kalt inn, fremandsending gjennom en gjeng av skrikende folk som kaster baller rundt seg, neseprøve ved matskåla eller avstandkommandering mens jeg ligger på ryggen 70 meter unna.

Utforingen er å overtrene i passe mengde slik at hunden sitter igjen med mestringfølelsen selv om hunden skulle feile noen ganger. For, ja, hundene vil komme til å gjøre feil. Og jeg vil komme til å rope nei slik at hunden ikke får noen løsning på å gjøre feil. Det er uten tvil veldig viktig at hundene vet hva de ikke skal gjøre. Men vi må sørge for at de fokuserer på hva de SKAL gjøre og at de er såpass motivert til dette at de ikke tenker på noe annet.

Jeg kommer til å legge ut en del filmer med overtrening utover sommeren, men her er en liten forsmak fra min spanske venn, Dani Pardos med Messi, en ekvipasje med en veldig lys fremtid! :

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=9O42seLN5JE&feature=plcp]

Comments & Responses

2 Responses so far.

  1. Det har du helt rett i, jeg må få farta på Issi og meg på det. Blant annet var det veeeldig nyttig å trene inne på Oslo S i folkemengden!

  2. Enig,overtrening er gøy. Herlig film

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>