Overtrening II


Ok, jeg kommer sikkert til å poste 10-talls filmer med overtrening, fordi det er det morsomste og lureste jeg vet om. Siden jeg fremdeles ikke har egne hunder tilgjenglig, så låner jeg nok en film ;)

Susan Garrett er et kjent navn for de fleste, så her kommer en snutt fra henne. Filmer handler om å få hunden til å ha høyere forventning til førers kommandoer, uansett hva slags fristelser og forstyrrelser man måtte stå ovenfor. Grunnlaget er å ha en hund som elsker å leke sammen med fører, fremfor alt annet. Man må starte i det små med “omvendt lokking”. Dvs at hunden får belønning når han/hun kan beherske seg og ikke prøver å “stjele”. Fristelsene er først små, og etterhvert som hunden skjønner prinsippet kan man øke vanskelighetsgraden.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=dn1xmUzi0ak&feature=plcp]

Her ser man at hunden har lært å ta de belønningene fører signaliserer. Vi ser også at hunden aldri vet hva som kommer til å skje og at det er lønnsomt å høre på en hver kommado. Ut å tren folkens!

Comments & Responses

One Response so far.

  1. Linda says:

    Har ikke hørt det bli kalt akkurat overtrening før, men at det er nyttig er definitivt sikkert! Øker hundens forståelse for øvelsen voldsomt :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>