Nytt utstyr til uteovernatting i 20 kuldegrader


Lørdag til søndag skal Jørgen og jeg på en mini-ekspedisjon: En uteovernatting på Vestskauen i rundt 20 kuldegrader! Det er lenge siden sist jeg sov ute under åpen himmel i såpass kaldt vært og jeg gleder meg skikkelig! Vi skal gå på ski med pulk og alle 4 hundene skal selvfølgelig være med. Eller… det er ingen selvfølge at Amira blir med, men hun kan sitte i pulken om det blir for hardt for henne, og hun skal få ha på seg thermodekkenet fra canelana samt ha ullteppe i jervenhiet sitt (eller ligge i bunnen av jervenposen min!).

 photo 20160115_181602-1_zpsaznxkzja.jpg

Idag møtte jeg Ingrid fra Canelana for å få med noe mer utstyr jeg trenger til turen. Jeg var ute etter ullteppe med vanntett bunn til å ha i jervenhiene/soveposene til hundene for ekstra isolasjon og varme, men det var desverre utsolgt. Men vi fikk med oss en stor bit av det vanlige hundeullteppet som vi klipper til og legger i alle hundeposene. Trekkhundene Kiter og Gass har fått hvert sitt Racing dekken som også kan brukes i arbeid/trekk. Det er 3 lag i dekkenet – mesh innerst, ull i midten og tynt vindstoff ytterst. De er varme, har god passform til bevegelser og er fjerlette.

 photo 20160115_181339_zpsb2czfoeb.jpg

Jeg fikk meg nye ullvotter som jeg kan ha inni vindvottene en ny lue – Isbjørn-lua i myyyyk ull (jeg klarer ingen ting som stikker) som dekker godt rundt hele hodet og bak mot nakken – det må man ha rundt bålet i 20 kuldegrader!

Jørgen og jeg har sovepose med confort temp på -25, jervenduken ekstrem, gode liggeunderlag, tykk ullfrotte-bukse, ullgensere, dunjakker og er i det hele tatt gode forberedt for å være gode og varme ute i kulda. Vi skal ta med stor sag for å få masse ved til leirbålet. ÅÅÅÅÅÅÅ, som jeg gleder meg til tur!

Good to know: Jeg kommer aldri til å reklamere for noe i bloggen som jeg ikke er superfornøyd med. Jeg gleder meg til å teste litt nytt utstyr og vil gi ærlig rapport! Kontakt meg gjerne om du har noen spørsmål.

Comments & Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>