Mossestevnet 1. mai


Igår var det stort lydighetsstevne i Moss. Jeg gikk med Amira i elite og skulle debutere med Kiter i klasse 3. Oppmøte i god tid før kl 9… Jeg gikk inn i ringen i 14-tida med Kiter. Mye venting med andre ord!

Planen var klar – jeg skulle ha hundene i bilen frem til jeg skulle gå, for å ikke “tømme” Kiter for energi. Vel, det viste seg å ikke være noen god plan. Det er dette som er så vanskelig med nye hunder! Jeg har gått 3 konkurranser med Kiter før; 2 ganger i klasse 1 i 2011 og en gang i klasse 2 i november 2012. Med så lite konkurranseerfaring med en ung hund som stadig er i forandring er det jammen ikke så lett. Når jeg tok han ut av bilen og inn på stevneplassen 3 minutter før fellesøvelser var han HELT fjern! Han bare snuste i luften og ville ikke ta kontakt. Det er litt overraskende, siden han har vært helt “på” når jeg har hatt han med på innestevner i vinter. Vi kom på 6. plass av 24, med 232 poeng eller noe sånt (mye 7’ere pga dobbeltkommandering, og en 0 på hoppet (gikk rundt på vei ut) kostet oss mye poeng). Det er uansett ikke poengene jeg er misfornøyd med, men jeg er skuffet over at han ikke viste noen “gnist” i ringen. Det må vi gjøre noe med! Og det skal vi nok klare med litt mer tid og mye god trening :)

Men Amira, hun var helt super! Det er så deilig å kjenne hvordan hun har utviklet seg! I mange år har jeg følt at jeg måtte lirke henne gjennom hver eneste konkurranse, mens sånn som i går, så føler jeg at jeg bare trenger å bli med henne ut på banen slik at hun kan få utført øvelsene!

 

Hun var veldig heit, men ikke så heit at det var noe problem. Jeg var flink til å varme opp riktig (brenne ut litt krutt med innkallinger o.l. for så å trene rolig-øvelser) og holde balansen på energien hennes i ringen. Hun gikk akkurat slik jeg ønsker. Det vi tapte poeng på var: DK på opptak etter sitt under marsj (noen brølte på hunden sin på utsiden av ringen akkurat i det jeg kommanderte) og at hun løp forbi metallapporten fordi hun ikke så hvor den landet. Ellers er det noen halvpoeng her og der, uten at det er noen konkret feil. Vi vant med 290,5 poeng og fikk flotte premier (hundeseng, RC-fór og litt annet stasj) :D

 

Comments & Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>