Kurs og konkurranse på vestlandet


I helgen har jeg vært i Sanneid for å holde kurs i hundeklubben der, med Synnøve Matre som pådriver. Jeg fikk bo hos Kjellaug Selsaas, som bor langt oppi fjellet ved et stort vann med sauer og hester fritt på alle kanter. Ekte nasjonalromantikk!

Kiter er glad i sauer. Sånn skikkelig. Så første natta lå han våken og urolig og hørte på sauebreking på utsiden av vinduet. Neste dag var han sååå trøtt og sliten, så konkurransen vi gikk på torsdagen gikk heller dårlig. På dirrigeringer bompet han avgårde i treg gallopp før han tilslutt oppfattet kommandoen min alt for seint. Vi fikk til en bra fri ved fot, avstand og innkalling, ellers ble det mye sørgelige øvelser synes jeg. Sånn kan det gå! Helgen store mission var uansett å holde kurs!

Foto: Anette Marie Haugestad

 

Foto: Synnøve Matre

Paralellt med kurset jeg holdt, så hadde Helle Damkjær en kursgruppe hun også, så det var mye folk og hunder på kursene og skikkelig god stemning! Alle på min gruppe jobbet individuelt, og mange ville ta tak i hundens fokus og få stålkontant på tross av at det regnet leker over hunden. Sånt er så gøy! Alle fikk lært hunden noen nye øvelser eller løst store problemer i tillegg til at de fikk analysert hverandres trening samt hundens atferd. Jeg elsker når jeg får kursdeltakerne så involverte og aktive som på dette kurset! Tusen takk, kjære vestlendinger – dere er mine favoritter!

Mine fine sponsorer Canelana (ullprodukter), Canider (hundeleker) og Royal Canin (hundemat ++) bidro med fine gaver til alle kursdeltakerne på kurset jeg holdt!

Forresten fikk Amira og Flis treffes igjen! De to verdensmesterne til Kjellaug og meg, som bodde på samme hotellrom allerede under nordisk mesterskap i lydighet i 2010 (når Amira og jeg gikk vårt første mesterskap og overrraskende nok vant!). De to fine pensjonistene hvisket kanskje noen kloke ord til hverandre allerede den gangen. Det virker ihvertfall som om de kjenner hverandre :)

Amira (11) og Flis (9,5)

 

Comments & Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>