Clinic i Kungsör!


I helgen arrangerte Maria Brandel en clinic i Kungsör med tema “Tävling”. I løpet av helgen ble det holdt 4 seminarer. Jeg kom frem fredag kveld og fikk tid til en del egentrening med Kiter før jeg sjekket at alt det tekniske til seminaret virket. Kiter har blitt veldig heit og ukonsentrert i det siste, så jeg måtte trene korte økter, og etter 4-5 økter kom også konsentrasjonen!
Helené Lindström og Jenny Wilbäck startet showet med et mentaltrenings-foredrag med tittelen “Starkas tillsammans”. Disse to jordnære og dyktige foreleserne var utrolig samspillte og utfyllte hverandre på alle punkter. De var en forelesning som var lett å henge med på med “nøkler” for hvordan vi kan få mer tro på oss selv som hundeførere og en del film-eksempler på hvordan vi som hundeførere påvirker hundene våre. Rett inn i mitt hjerte!

Ett lunsj var det min tur til å holde et seminar om overtrening. Jeg startet med en forelesning om bakgrunnen for tema og gikk over til hvilke effekter overtrening har og tilslutt noen oppfordringer om å “gi litt mer faen” og ta litt mer risiko. Videre gikk vi over til praktisk trening av hund. Jeg hadde fått tildelt 4 flinke hunde-ekvipasjer som lot seg veilede gjennom overtrening av ulike øvelser slik at alle fikk se i praksis hvordan jeg tenker at man kan overtrene og hvordan jeg løser utfordringer underveis. Det var kanonkult å se hvordan hundene og hundeførerne mestret ting de ikke trodde skulle være mulig! Rask progresjon og morsom hundetrening!

Lørdag kveld, etter litt hundetrening og middag, møttes Helené, Jenny og jeg på hotellet for noen glass med bobler, godis og svenske melodi grand prix og masse prat. Kjempe hyggelig!

På lørdag var det Siv Svendsen som startet med tema “Motivasjon”. Hun gikk igjennom hvordan vi kan bruke lek og ulike belønningsformer i trening, samt hvordan vi kunne motivere oss selv som hundetrenere. Hun viste masse filmer som poengterte godt hva hun ville frem til. Igjen og igjen fikk vi påpekt at “… og det her er jo ikke vanskelig å få til!”. Hundetrening er egentlig ikke særlig vanskelig. Herlig!!

Helgens siste seminar med Maria Brandel og Carin Bengtsson sydde det hele sammen med forelesning om hvordan man kan lykkes på konkurranse og hvordan vi kan få stabilitet. Med skuespill og strålende engasjement satt latteren løs og poengene kom godt frem! Jeg måtte desverre sette snuta hjemover før forelesningen var slutt, men ryktene sier at det ble en komplett avsluttning på helgen!

Jeg anbefaler også å ta en titt på disse to bloggene fra helgens clinic

http://nellieslya.hemsida24.se/2016/02/06/clinic,-kungs%C3%B6r,-dag-1-30515685

http://lenakerje.blogspot.se/

Kiter var glad for at det endelig var god hundeseng på hotellet!

 

Alle bilder er tatt av Lena Kerje. Se hennes blogg her!

Overtrening av “løpe rundt” med Baccus!

Avstandskommandering med fører gjemt under et teppe

 

 

 

Comments & Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggers like this: